Nyt tag


Udskift det gamle og slidte tag

Kenneth Henriksen - skift det gamle tag ni

Hvornår er det tid til at få nyt tag på huset?

Har du et tag med bølgeplader – dem vi kender som eternit tagplader? Er det mere end 20 år gammelt? Er det begyndt at skalle af eller gror der meget mos på taget?

Så er det nu du skal overveje at få det tjekket af en tagekspert fra Pribohuset. Et tag med bølgeplader holder desværre ikke mere end 20 til 30 år, og derfor er det god grund til at skifte det ud.

Tusindvis af parcelhuse bygget i 70- og 80’erne har tag med eternitplader. Og det er tage, der nu nærmer sig udløbsdatoen. Det kan også være at dit tag er meget yngre, men alligevel trænger til at blive udskiftet.

Kontakt Kenneth Henriksen for at få et Pribo Tagtjek og et tilbud – send mail på  kenneth@pribohuset.dk eller ring 

Har dit hus et tag med bølgeplader, er det en god ide at tjekke taget mindst en gang om året. Revnede og/eller ødelagte bølgeeternitplader, skal udskiftes hurtigst muligt, ellers kan du risikere fugt og vandskader. Følgeskaderne kan være skimmelsvamp og i værste tilfælde råd.

Der findes TRE typiske skader på dit bølgeplade tag.

  • Afskalninger på tagplader
  • Revner i tagplader
  • Afskalninger og revner i rygningsplader.

Hvis du har et tag med disse skader anbefaler vi et nyt tag.

Tømrermester Kenneth Henriksen fra Pribohuset fortæller i en række korte videoer om hvilke skader der typisk opstår på bølgepladetag.

Et utæt tag på grund af slidte eller defekte tagplader kan give fugtskader, og det er vigtigt at få enten repareret eller udskiftet taget.

 

Sådan ser typiske skader på bølgeplade tag ud med afskalninger og revner.En tommelfingerregel siger at er mere end 10 procent af taget beskadiget, kan det bedre svare sig at skifte hele taget.

 

Fakta om bølgepladetag –  Læs mere her

Tagplader
Slidt tagplade
Slidt tagplade

Sådan tjekker du tagrygningen

Skader på rygningsplader opstår på grund af vind og vejr, der slider hårdt på taget. Der kommer små revner i rygningspladerne, som vokser sig større med tiden. Der trænger fugt ind og pladerne fugtige.

Skader på tagplader:  Et sikkert tegn på, at dit tag er nedslidt, er revner i tagpladerne. Opdager du revner i tagpladerne, skal de straks udskiftes, så der ikke opstår fugt og vandskader.

 

 

Pribo Tagtjek

 

© PriboHuset | Renovering af bolig – boligrenovering – ejendomsrenovering – nyt tag